VOEDING

VOEDING VOOR DE BRAHMA KIP

Voor de groei van Brahma Kippen is de juiste voeding een belangrijke factor. Hier kun je meer lezen over de voeding die wij gebruiken voor onze dieren.

Als voer gebruik ik van Gorp “Sierhoender” meel / korrel. Dit speciaal voer is het voordeligst online te bestellen bij Horse Power Food in Deurne.

Horse Power Food

KUIKENS TOT CIRCA 6 WEKEN

Voor kuikens tot ca. 6 weken gebruiken wij kuikenmeel “Start”. Dit is kuikenmeel waar alles in wat een kuiken nodig heeft voor een goede ontwikkeling in de eerste levensweken. “Start” kuikenmeel bevat veel granen wat er voor zorgt dat de jonge Brahma kip alle noodzakelijke voedingsstoffen binnen krijgt. “Start” kuikenmeel bevat eiwitgrondstoffen zoals soja en zonnepitten, aminozuren en natuurkruiden voor optimale groei.

KUIKENS VANAF 7 WEKEN

Voor kuikens vanaf 7 weken gebruiken we “Groei”. Dit is geen meel maar een korrel. “Groei” gebruik je vanaf de zevende week tot ca. 14 weken. Dit voer heeft een hoog graanpercentage en zit bomvol hoogwaardige eiwitten. Deze korrel zorgt voor een gelijkmatige en gezonde groei en juiste mineralen- en vitaminen gehalte. In het voer zit tevens oregano voor een mooie kleur van de kam en poten.

BRAHMA KIPPEN VAN 3 TOT 6 MAANDEN

Voor jonge Brahma kippen van 3 tot 6 maanden en oudere dieren vanaf 1 jaar waarbij de eierproductie van ondergeschikt belang is kan “Basis” een goede voeding zijn om Brahma kippen in conditie te houden. Dit uitgebalanceerde onderhoudsvoer zorgt ervoor dat Brahma kippen de winter periode sterk doorkomen. Geeft Brahma kippen een goede conditie voor de komende leg/productieperiode.

BRAHMA KIPPEN VANAF 6 MAANDEN

Vanaf 6 maanden voeren de meeste hobby kippen houders “Legkorrel”. Door legkorrel te voeren krijgt de kip de juiste voedingsstoffen binnen waardoor de eierproductie gestimuleerd wordt. In deze korrel zitten de juiste mineralen-, vitaminen en energiegehalten voor een goede leg/productieperiode. Legkorrel bevat extra energie en calcium voor een goede schaalvorming. En staat borg voor een goede conditie en een maximale vruchtbaarheid. Door de juiste voeding te gebruiken voor je Brahma kip, ga je het beste resultaat bereiken.

Meer info over brahma kippen
© 2022 Copyright Brahma Kippen