VOEDING

VOEDING VOOR DE BRAHMA KIP

De juiste voeding is een essentiële factor voor de groei van Brahma Kippen. Hier vind je meer informatie over ons voedingsregime voor deze dieren.

Wij geven onze kippen Gorp “Sierhoender” meel/korrels als voeding. Dit speciale voer is het voordeligst online verkrijgbaar bij Horse Power Food in Deurne.

Horse Power Food

KUIKENS TOT CIRCA 6 WEKEN

Voor kuikens tot ongeveer 6 weken oud, maken wij gebruik van “Start” Sierhoender kuikenmeel. Dit speciale kuikenmeel voorziet in alle benodigde voedingsstoffen voor een gezonde ontwikkeling in de vroege levensweken van de kuikens. Het “Start” kuikenmeel is verrijkt met granen om ervoor te zorgen dat de jonge Brahma kippen alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen. Bovendien bevat het eiwitbronnen zoals soja en zonnepitten, aminozuren en natuurlijke kruiden die de optimale groei ondersteunen.

KUIKENS VANAF 7 WEKEN

Voor kuikens vanaf 7 weken oud schakelen we over op “Groei” korrels in plaats van meel. Het gebruik van “Groei” begint vanaf de zevende week en duurt tot ongeveer 14 weken. Dit voer is rijk aan granen en bevat hoogwaardige eiwitten. De korrels dragen bij aan een gelijkmatige en gezonde groei, en ze voorzien in de juiste mineralen- en vitaminegehaltes. Bovendien bevat dit voer oregano, wat bijdraagt aan een prachtige kleur van de kam en poten.

BRAHMA KIPPEN VAN 3 TOT 6 MAANDEN

Voor jonge Brahma kippen tussen 3 en 6 maanden oud, evenals oudere kippen vanaf 1 jaar waarbij de eierproductie minder belangrijk is, kan “Basis” voeding een uitstekende keuze zijn om de Brahma kippen in goede conditie te houden. Dit gebalanceerde onderhoudsvoer zorgt ervoor dat de Brahma kippen de winterperiode goed doorkomen en hen in optimale conditie brengt voor de komende leg- of productieperiode.

BRAHMA KIPPEN VANAF 6 MAANDEN

Vanaf de leeftijd van 6 maanden geven de meeste hobby-kippenhouders hun kippen “Legkorrel” als voeding. Het gebruik van legkorrel zorgt ervoor dat de kip de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, wat de eierproductie stimuleert. Deze korrel bevat de benodigde mineralen, vitaminen en energieniveaus voor een gezonde leg- of productieperiode. Legkorrel is verrijkt met extra energie en calcium om een goede vorming van eierschalen te ondersteunen, en het garandeert een goede conditie en maximale vruchtbaarheid. Het gebruik van de juiste voeding voor je Brahma kippen leidt tot de beste resultaten.

Meer info over brahma kippen
© 2024 Copyright Brahma Kippen