DE BRAHMA KIP

DE BRAHMA KIP

De Brahma kip is onder liefhebbers bijzonder geliefd, maar om deze forse dieren te huisvesten moet je wel over de nodige ruimte beschikken. Zo is een binnenhok een vereiste. Een hoge afrastering is niet noodzakelijk, want vliegen doen ze toch niet. Hier onder lees je meer informatie over het Brahma ras. Benieuwd naar de vereisten van het Brahma kippenverblijf, dan kun je hier direct verder lezen.

OORSPRONG VAN DE BRAHMA KIP

De Kip brahma is een hoenderras wat zijn oorsprong vindt in het Brahmaputragebied in India en Bangaldesh. In Amerika en Europa werd dit ras verder ontwikkeld tot wat het nu is. De krielvorm van dit ras komt oorspronkelijk uit Engeland, sinds 1890 komt deze ook voor in Nederland.

Wanneer u de Brahma als koning onder de hoenderrassen beschouwt, dan kan de Brahma kriel niet anders dan de prins zijn. Ondanks zijn afmetingen is de Brahma kriel een imponerende verschijning. De kleurslag Colombia is één van de meest gewilde onder liefhebbers van dit ras, maar ook de Patrijs varianten zijn er geliefd.

KIPPEN MET EEN OPVALLENDE VERSCHIJNING

De Brahma is een statig kippenras met een forse donsontwikkeling. Dankzij de been- en voetbevedering is de Brahma goed bestand tegen koudere klimaten. De kam die de Brahma draagt behoort drierijig te zijn.

Wat direct opvalt aan een Brahma is de bouw van het dier. Het ras is zowel diep als breed van bouw en heeft in verhouding tot een lichaam een vrij kleine kop. Dit zorgt er voor dat het dier nog forser oogt. Het gewicht van een volwassen Brahma hen ligt tussen de 3 en de 4 kilo, die van de haan ligt tussen de 4 en 5 kilo.

De Brahma hen legt ongeveer 150 eieren per jaar. Ondanks het formaat van de Brahma kip is het gewicht van het geel/bruin ei met ca. 53 gram niet meer dan een gemiddeld ei. Geïnteresseerd in Brahma kippen of Brahma kuikens kopen? Bij ons kunt u altijd Brahma Kippen kopen.

© 2021 Copyright Brahma Kippen