HET BROEDPROCES

HET BROEDPROCES

Het fokken van Brahma Kippen begint natuurlijk bij het broedproces! Vandaar dat wij dan ook hebben geïnvesteerd in een broedmachine die zorgt voor een zo geslaagd mogelijk broedproces. Zo kan vocht uitgelezen en gereguleerd worden, en worden de eieren automatisch gedraaid. Wij zijn van mening dat een goede start uiteindelijk leidt tot de beste resultaten. En deze goede start begint bij het ei! Hier onder lees je meer over onze broedmachine en onze aanpak bij de start van het fokken.

Voor het broeden van Brahma kippen maken wij gebruik van een MS slaglatten broedmachine. Onze machine is uitgevoerd met een digitale vocht uitlezing en automatische vochtregeling. Deze broedmachine is door MS-Broedmachines speciaal ontworpen voor de sportfokker. Het ingenieuze slaglatten systeem zorgt een perfecte warmte circulatie. Hierdoor wordt de beste uitkomst voor alle eieren gegarandeerd. Ongeacht de positie van het ei in de verschillende lades. De temperatuur in deze broedmachine wordt volledig automatisch geregeld en is digitaal instelbaar. Het keren van alle eieren geschiedt vol automatisch 1 maal per uur.

MS slaglatten broedmachine

DE BROEDMACHINE

Wij hebben er voor gekozen de broedmachine uit te laten voeren met digitale vocht uitlezing. Het bedieningspaneel heeft dan een extra display waarop het vochtgehalte digitaal wordt weergegeven. Tevens is onze broedmachine voorzien van automatische vochtregeling, de vochtregeling is digitaal instelbaar waardoor het vochtgehalte automatisch wordt geregeld. We proberen een zo prettig mogelijk klimaat te creëren voor onze eieren en kuikens. Zodra de eieren uit zijn gekomen begint voeding een belangrijke rol te spelen. Meer over de door ons gebruikte voeding voor Brahma kippen vind je hieronder.

Brahma kippen voeding

MEER INFORMATIE

Als je meer wilt weten over het fokken van Brahma kippen of over de aanpak die wij hanteren, dan kun je terecht op deze pagina. Uiteraard doen we ons best alle vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden. Ook hebben wij Brahma kippen te koop, zodat u zelf aan de slag kan.

Meer informatie over Brahma kippen
© 2021 Copyright Brahma Kippen